“Mindset is what separates best from the rest”

Mijn 'why'

Waarom ben ik een praktijk begonnen in orthomoleculaire therapie? De kwaliteit van voeding speelt een zeer belangrijke rol bij chronische ziekten en overgewicht. Op dit moment heeft meer dan de helft van de Nederlanders overgewicht en zijn 8,2 miljoen mensen chronisch ziek. Mannen hebben gemiddeld vanaf het 48e jaar één of meerdere chronische ziekten. Bij vrouwen is dat zelfs vanaf het 42e jaar.

Effectiviteit behandeling

De orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met voeding in de breedste zin van het woord. Deze jonge ambitieuze wetenschap kijkt naar de wisselwerking tussen psychische, emotionele en sociale processen, het zenuwstelsel, het hormonale stelsel, het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem. Middels onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek wordt steeds concreter aangetoond hoe elk menselijk orgaan en elke afzonderlijke lichaamscel middels signaalstoffen voortdurend communiceert met andere cellen. Dit heeft ervoor gezorgd dat orthomoleculaire therapie zeer effectief kan worden ingezet bij leefstijl-gerelateerde aandoeningen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, overgewicht, allergieën, spijsverteringsproblemen en hormonale problemen.

Weinig bijwerkingen

Doordat de orthomoleculaire geneeskunde werkt met lichaamsbekende stoffen komen bijwerkingen bij behandelingen niet vaak voor. Bovendien ligt de focus bij de orthomoleculaire geneeskunde voornamelijk op gezondheid in plaats van ziekte. Dit alles maakt de orthomoleculaire geneeskunde zeer interessant en veelbelovend, maar ook erg nodig in een maatschappij waar welvaartsziekten het grootste probleem zijn voor de zorg.